JAVA


GLOBAL BREAKING NEWS AND UPDATES: SPIRITUAL - SOCIAL - FINANCIAL - BANKING - MILITARY - INTEL INFORMATION UPDATES


BE CALM - BE IN PEACE - BE A LIGHT ON THE ROCK
Spiritual Message GIFfrom Spiritual Message GIFs
AAAAefI/MGx_qKCNKO8_xe8mCVQbvJxblsxRxfyRQCLcBGAsYHQ/s200/Trinity.gif" width="100" / />




LET THERE BE LIGHT  G L O B A L BREAKING N E W S P O L I T I C S F I N A N C E B A N K I N K W A R N E W S

Wednesday, February 4, 2015

O Νομπελίστας Στίγκλιτς: Οχι άλλο τεστ-Η λιτότητα απέτυχε


Joseph Eugene Stiglitz, ForMemRS, FBA (born February 9, 1943) is an American economist and a professor at Columbia University. He is a recipient of the Nobel Memorial Prize in Economic Sciences (2001) and the John Bates Clark Medal (1979). He is a former senior vice president and chief economist of the World Bank and is a former member and chairman of the (US president's) Council of Economic Advisers.[2][3]

.................................................................
..*Αυτό που χρειάζεται δεν είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός Ελλάδας και Ισπανίας τόσο, όσο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον σχεδιασμό της ευρωζώνης και μια αναθεώρηση του πλαισίου πολιτικής που έχει καταλήξει σε αυτές τις άσχημες επιδόσεις της ευρωζώνης.
Σχολιάζοντας την πρόταση της Ελλάδας να μετατρέψει τα ομόλογά της σε ομόλογα συνδεδεμένα με το ΑΕΠ, ο Στίγκλιτς γράφει: «Εάν η Ελλάδα τα πάει καλά, οι πιστωτές της θα πάρουν περισσότερα από τα χρήματά τους. Εάν όχι, θα πάρουν λιγότερα. Και οι δύο πλευρές στη συνέχεια θα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να προωθήσουν φιλοαναπτυξιακές πολιτικές».
«Σπανίως οι δημοκρατικές εκλογές δίνουν ένα τόσο σαφές μήνυμα όσο αυτό στην Ελλάδα. Εάν η Ευρώπη πει όχι στο αίτημα των Ελλήνων ψηφοφόρων για αλλαγή πορεία, τους λέει ότι η δημοκρατία δεν έχει σημασία, τουλάχιστον όταν πρόκειται για την οικονομία. Γιατί να μην κλείσουμε απλώς τη δημοκρατία;», διερωτάται ο οικονομολόγος καταλήγοντας:

«Ελπίζει κανείς πως εκείνοι που καταλαβαίνουν τα οικονομικά του χρέους και της λιτότητας και εκείνοι που πιστεύουν στη δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες, θα επικρατήσουν. Μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί». *..


Read more..
http://www.msn.com/el-gr/money/economy/