Pages

Saturday, September 21, 2024

 ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΙΚΑΙΟ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ. 


" Το "έγκλημα",του κου Μιχαηλίδη, ητο,ότι δεν ήθελε να είναι ένας ΓΕ, όπως τους προηγούμενους..Που ετοίμαζαν τις χρονιεεs εκθέσεις, με σκάνδαλα ή χωρίς σκάνδαλα,και παρέδιδε το ντοσιέ, παρουσία των τηλεοπτικών σταθμών στον εκάστοτε προεδρο της ΚΔ..

Ο πρόεδρος, παρελαμβανε,το ντοσιέ του ΓΕ, και ουσιαστικα, το πέταγε στον κάλαθο των αχρηστων..και ολοι ζουσαν καλα, και μεις χειρότερα!!!

Ερώτηση είναι.

" Μπορεί μια δικαστική απόφαση να είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου σεβαστή, αλλά κατακριτέα, όταν παραβιάζει, ή αγνοεί παντελώς, το δημοσιο αίσθημα, και την συλλογική συνείδηση,περί δικαίου, της κοινωνίας;;? ".

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ  Η ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ ΜΑΧΗ!

" Δικαιοσύνη είναι η συνισταμενη της περί Δικαίου αντίληψης, και συνειδησηs μιας κοινωνίας "!!!( Αριστοτέλης).

Μη μας πουν ότι δεν ισχύει αυτό,γιατί είναι το πρώτο που διδάσκουν στις νομικές σχολές..και όταν αυτό δεν ισχύει, τότε δεν μιλάμε για Δημοκρατία, αλλά για τυραννία..

ΤΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.

1.Γιατι όλοι ανεξαιρέτως,, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, και λοιποί σχολιαστές,όπως και κάποιοι βουλευτές,  επαναλαμβαναν εμφατικά, και με στόμφο..

" Η απόφαση των 8 δικαστών, πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή από όλους, είτε τους αρέσει, είτε όχι "!!!

Οταν μία απόφαση είναι τελεσιδικη,και δεν μπορεί καμία αλλη αρχη να την αλλάξει, είτε έτσι είτε αλλιώς, εξ,ανάγκης είναι σεβαστή..!!

Αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι, είναι ότι οι αποφάσεις ,όπως και οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.

Οτι απαγορεύεται στους πάντες, να μιλούν, να σχολιάζουν, ή να κρίνουν με άλλα κριτήρια, την ανώτατη αρχή Δικαιοσύνης..

Δεν γνωρίζουμε, αν τα ποιο πάνω, αποτελούν ποινικά κολασιμεs πράξεις, οπότε ουσιαστικά καταργείται ή ελευθερία του λογου, καλή τη ώρα όπως στην Τουρκία,η όπως παλαιότερα, στην Ισπανία, και στην Αργεντινή. ,!!!!

Σ,αυτη την περίπτωση, δεν μιλούμε πλέον για Δημοκρατία, αλλά για κάτι άλλο..

Το σλόγκαν αυτό,το ακούμε, το ξανακουμε, αλλά αδυνατουμε να καταλάβουμε, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών. 

Η απόφαση αυτή, είναι τελεσιδικη, και αμετάκλητη.. Κατ,επέκταση, δεν υπάρχει,η οποιαδήποτε πιθανότητα,προσβολής, και ακύρωσης, οπότε, θα υπήρχε και το ενδεχόμενο, κάποιο άλλο σώμα,  ή αρχή δείχνοντας ΑΣΕΒΕΙΑ, στους 8, να την ακυρώσει,  ή  να την αλλάξει, πετώντας στον κάλαθο την σχετική απόφαση...

ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ Η ΑΝΥΣΗΧΙΑ ?

Η ολομέλεια του Ανώτατου, αποτελείται, από 9 δικαστές, οι οποίοι,θεωρούνται ή επιτομή της σοφίας, στον τομέα του δικαίου, και της Δικαιοσύνης. 

ΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ. 

Αυτή η ανώτατη αρχή, είναι υποχρεωμένη, να ακολουθεί μόνο το γράμμα του νόμου, ή μπορεί να εισαγάγει σε μια απόφαση, και άλλα στοιχεία, ηθικου,ή και κοινωνικού περιεχομένου, που να πλησιάζει περισσότερο, στην ουσία της Δικαιοσύνης, παρά στο γράμμα, του νομου;;;

Γιατί λένε, ότι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου, δύνανται να δημιουργήσουν Νομολογία, δηλαδή νέο δίκαιο, παρακαμπτωνταs,το γράμμα του νόμου, με την εισαγωγή νέων στοιχείων..?

Ο Αριστοτέλης είχε πει οτι:

" Δικαιοσύνη είναι η συνισταμενη της περί Δικαίου αντίληψης, και συνειδησηs μιας κοινωνίας "!!!⁸

Η απόφαση αυτή του Ανωτατου, σέβεται, ή  προκλητικά δείχνει ασέβεια, στο δημόσιο αίσθημα περί δικαιου,για την ένοχη και προκλητική συμπεριφορά, της εξουσίας, των θεσμών, και γενικά του πολιτικού συστήματος. ;;

Γιατί η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών, στην αυθαιρεσία, και κατάχρηση εξουσίας των θεσμών,αλλά λειτουργεί ως "αρωγός" κάποιων θεσμικών οργάνων, που αποδεδειγμένα, παραβιάζουν όχι μόνο το γράμμα του νόμου, αλλά βιάζουν, ή και παραβιάζουν, και αυτήν την ουσία της Δικαιοσύνης..( είναι ερώτηση,όχι παρατήρηση).

Οι νόμοι έχουν γίνει, για να υπηρετούν τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα, και όχι οτιδήποτε άλλο.. 

Οι νόμοι που προτείνονται από την εκτελεστική εξουσία, και ψηφίζονται από τα πλειοψηφουντα στη Βουλή  συγκυβερνωντα κόμματα, πολλές φορές δεν εξυπηρετούν αναγκαιότητα, προς όφελος των πολιτών, αλλά  σκοπιμότητες, και ύποπτες ατζέντες οργανωμένων συμφερόντων, και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των πολιτών, καμία σχέση με το Δίκαιο, και την Δικαιοσύνη...

Η διαφθορά στην Κύπρο, είναι ένα καρκίνωμα, που συνεχώς, αντί να μειώνεται, μεγαλωνει επικίνδυνα ..

Οι οποιοιδηποτε επωφελούνται,συγκαλύπτουν,, ή και προωθούν υπογειωs, το καρκίνωμα αυτό, αποτελούν επικίνδυνα παράσιτα, που πίνουν το αίμα,και τρώνε τις σάρκες αυτού του  λαού.. 

Όταν το άδικο γιγαντωνεται, η δικαιοσύνη μπαίνει σε κρυογενεση!!!

Αυτό που ακολουθεί το άδικο, δεν είναι δικαιοσύνη..Όταν η αδικία γιγαντωνεται, αυτό που ακολουθεί, ονομάζεται ΝΕΜΕΣΗΣ.

Ο χρόνος θα δείξει!!!