Pages

Tuesday, February 25, 2020

POVERTY AND WELFARE : SYNONYMS OR OPOSSITES

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΆΣΧΗΜΟ Η
ΠΏΣ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΤΏΧΕΙΑ ΕΥΗΜΕΡΊΑ!
Σε ποιο παλιές εποχές και σε αντίθεση με την τωρινή, οι οικονομίες λειτουργούσαν πάνω σε ποιο ορθολογιστικεσ βάσεις.
Επένδυση ,αποταμιευση ,κατανάλωση,προσφορά,ζητηση ,ήσαν οι παράγοντες ορθολογικής και σωστής διαχείρισης της οικονομίας.
Οι αυξομειώσεις των επιτοκίων για επενδύσεις η για καταναλωτικά δάνεια
αποτελούσε όργανο και μοχλό για μια κυβέρνηση,να οδηγήσει τους διάφορους τομείς της οικονομίας Στη σωστή κατεύθυνση. Επιδιώκοντας είτε την ανάπτυξη και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών,Η σε περίπτωση υπερθέρμανσης της οικονομίας,τη μείωση του ρυθμου ανάπτυξης.
Το μόνο που χρειαζόταν, ήσαν έντιμοι ηγέτες
με όραμα για τους πολίτες,Και τεχνοκράτες με γνώσεις και πείρα.
Τα αποτελέσματα αυτής της για δεκαετίες επιτυχούς διαχείρισης της οικονομίας,τα βιώσαμε όλοι,με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου,που χαρακτηρίζεται ως το θαύμα της κυπριακής οικονομίας.
Στο Σήμερα και στα δια ταύτα...
Ηγέτες μόνο κατ' όνομα,που προσπαθούν να αντλήσουν δυναμη και κύρος από τους θεσμούς,αντί να προσδίδουν κύρος και μεγαλείο με την αξία τους,την εντιμότητα και το αδιάφθορο της προσωπικότητας τους.
Ηγέτες και παρατρεχάμενοι,ασπονδυλοι  και
ανεπαρκείς,υπηρέτες σε ντόπια και ξένα άνομα συμφέροντα,μιας διεφθαρμένης ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.
Το όραμα;
Αυτό της εξυπηρέτησης των προσωπικών και οικογενειακών συμφερόντων ,των ημετέρων,συγγενών και φίλων.
Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών αξιολογείται με το ύψος των πύργων,Και τους αριθμούς των διαβατηρίων σε ξένους πλουτοκράτες η ξένους διεφθαρμένους ηγέτες.!!
Το γεγονός ότι σύμφωνα με ξένους ειδικούς ένα ποσοστό πέραν του 23%, βρέθηκε να ζει κάτω από την διακυβέρνηση των αρίστων,κάτω από το όριο της φτώχιας,Και το διπλάσιο ποσοστό,ίσα- ίσα που τα φέρνει βόλτα,φαίνεται ότι εμπίπτουν μέσα στις παραμέτρους της αποκαλούμενης επιτυχίας.
Το γεγονός επίσης ότι ενώ οι Κύπριοι πολίτες φοβόντουσαν ότι τα σπίτια και οι περιουσίες τους κινδύνευαν από τους Τούρκους,αλλά στο τέλος τα παίρνουν τζαμπα οι φίλοι και οι δικοί,πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι μέσα στις παραμέτρους του success story.!!
To γεγονός ότι μετά την κρίση οι τράπεζες μας σήμερα,βρέθηκαν με δις καταθέσεις,
πρέπει να θεωρηθεί μεγάλο επίτευγμα.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι πολίτες με πιστοληπτική ικανότητα να δανειστούν,Για να αλλάξουν τη ροή της μίζερης ζωής τους ,αυτο είναι μεγαλύτερη επιτυχία.
Εξ άλλου απώτερος στόχος μιας διακυβέρνησης είναι να ευημερούν οι αριθμοί.!!
Τι σχέση μπορεί να έχουν οι πολίτες με την ευημερία;;?