Sunday, April 9, 2017

ANAΣΤΑΣΙΑΔΗΣ :ΠτΔ:: Στηρίζει Άιντα, διαχωρίζει τη θέση του από Κοτζιά

?


Κοτζιάs : («Μήπως δεν είναι διαμεσολάβηση αλλά δικηγορία όταν αναλαμβάνουν να τους εξηγήσουν πώς να διατυπώσουν καλύτερα τα αιτήματά τους προς την ΕΕ; Μήπως λειτουργούν ως λομπίστες στην υπηρεσία της Τουρκίας;»).

ΣΧΟΛΙΟ : Ποιοs μπορει να ειναι καλυτερα πληροφορημενοs για τα τεκτενομενα η διαδραματιζομενα περι Κυπρου,εντοs τηs ΕΕ ;Ο κοs Κοτζιαs η ο κοs Αναστασιαδηs ;

Ο Ελληναs ΥΠΕΞ ,οταν κανει δηλωσειs,σιγουρα ειναι καλα πληροφορημενοs, και δεν τιs κανει  σιγουρα για σκοπουs εντυποσιασμου.Τιs κανει για να προστατευσει τα συμφεροντα, αλλα και την αξιοπρεπεια των Ελληνοκυπριων,απο ξενουs καλοθελητεs,που οχι μονο δεν κανουν την δουλεια τουs,για την οποια εχουν διαπιστευτει, αλλα τουναντιον,εργαζοντε ωs λομπιστεs,τουρκικων και αλλων 
συμφεροντων,ακολουθονταs, ( για λογουs υστεροφιμιαs) υποπτεs,και ισωs σκοτεινεs διαδρομεs.

Μονο εναs πολιτικοs- υπνοβατηs,θα μπορουσε να ισχυριστει,οτι ο Ελληναs ΥΠΕΞ, κανει δηλωσειs για δημιουργια εντυπωσεων,ερχομενοs σε συγκρουση, ενδεχομενωs,με τον διεθνη παραγοντα.

Ο κοs Αναστασιαδηs,οχι μονο δεν στηριζει τον κο Κοτζια σ,αυτα που αποκαλυπτει ειs βαροs του κου Αιντα,και τιs μεθοδευσειs του εντοs τηs ΕΕ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,αλλα δηλωσε ευθεωs,και μαλιστα σε διπλωματικο επιπεδο,οτι στηριζει τον κο Αιντα.!!

Επαγωγικα προκυπτουν τα ακολουθα ερωτηματα. ¨
1.Ο ΠτΔ ενημερωνεται απο την ηγεσια τηs ΕΕ,για τιs μεθοδευσειs Αιντα-Τουρκιαs; Η τελει σε βαθυ σκοταδι,κρινονταs οτι, μ,αυτο τον τροπο ,τουs δουλευει ολουs,και μαζι και εμαs ;

2.Εαν συμφωνει με τον Αιντα και τιs μεθοδευσειs του,ωs διακομιστη αποψεων και ισωs οχι μονον,για προωθηση των τουρκικων θεσεων στην ΕΕ,να συμπερανουμε οτι διαφωνει με τον Ελληνα ΥΠΕΞ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ;

3.Εαν πραγματικα στηριζει Αιντα σ,αυτο ολο το περιεργο και ανθελληνικο-αντικυπριακο σκηνικο που εχει στηθει ,για προωθηση,των τουρκικων θεσεων,τοτε προβαλλει ακομη ενα ερωτημα.

Τον κον Αιντα τι τον θελουμε;Γιατι δεν αναλαμβανει ο ιδιοs αυτην την προτοβουλια;

Μπορει να εκτιμηθει η ολη προσπαθεια απο τον Ερτογαν και Ακκιντζι δεοντωs,οπωs και στο θεμα  του δημοψηφισματοs,και του νομου που ψηφισε τελευταια η Βουλη μαs.!!

Για να τελιωνουμε,πριν μαs τελειωσει ο κοs Αναστασιαδηs.Κατι δεν παει καλα. Τραγικα μη καλα.Κατι δεν κολλα καθουλου-μα καθολου εδω, η καπιοι εντοs μαs δουλευουν κανονικα,για λογουs
που μονο οι ιδιοι γνωριζουν.
  Μπορει ο δημοσιογραφικοs κοσμοs να βαλει καποια ερωτηματα στον προεδρο ,στον κον  
Αβερωφ,και στον κον Κυπριανου,εαν ο τελευταιοs,εχει αποψη επι του προκειμενου,; Που σου νευκω που παειs !

Κοτζιάs : («Μήπως δεν είναι διαμεσολάβηση αλλά δικηγορία όταν αναλαμβάνουν να τους εξηγήσουν πώς να διατυπώσουν καλύτερα τα αιτήματά τους προς την ΕΕ; Μήπως λειτουργούν ως λομπίστες στην υπηρεσία της Τουρκίας;»).Στηρίζει Άιντα, διαχωρίζει τη θέση του από Κοτζιά
Διαχωρίζει τη θέση του από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επιλέγοντας να δώσει στήριξη στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε την περασμένη εβδομάδα σε κοινοτικούς πρέσβεις στη Λευκωσία, που οργάνωσε η προεδρία της Μάλτας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε σχετική ερώτηση από τον πρέσβη του Βελγίου.

Ο Βέλγος διπλωμάτης, με διπλωματικό τρόπο, ρώτησε τον Νίκο Αναστασιάδη εάν συμφωνεί με τα όσα γράφουν κάποια ΜΜΕ για τον ρόλο του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Σημειώνεται ότι ο Βέλγος πρέσβης είναι διαπιστευμένος και στην Αθήνα, με έδρα εκεί, και δεν θα μπορούσε προφανώς να ρωτήσει ευθέως κατά πόσο συμφωνεί ο Πρόεδρος με τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Επέλεξε μια διατύπωση που ουσιαστικά παρέπεμπε στην τοποθέτηση Κοτζιά («Μήπως δεν είναι διαμεσολάβηση αλλά δικηγορία όταν αναλαμβάνουν να τους εξηγήσουν πώς να διατυπώσουν καλύτερα τα αιτήματά τους προς την ΕΕ; Μήπως λειτουργούν ως λομπίστες στην υπηρεσία της Τουρκίας;»).

Αν και είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στη Λευκωσία για τον ρόλο του κ. Άιντα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε στον Βέλγο πρέσβη ότι εκτιμά το έργο που επιτελεί ο αξιωματούχος του ΟΗΕ και τον στηρίζει.

Σημειώνεται πως η Λευκωσία ήταν ενήμερη για τις πρόσφατες μεθοδεύσεις στις Βρυξέλλες για να προωθήσει την τουρκική αξίωση για την εφαρμογή για Τούρκους υπηκόους των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ στην Κύπρο.

Η τοποθέτηση Αναστασιάδη ενώπιον των διαπιστευμένων πρέσβεων της ΕΕ δεν έχει διπλή ανάγνωση. Στηρίζει Άιντα, παρά τις ενέργειές του, και διαφωνεί με την Αθήνα που επιχειρεί, εκθέτοντας δημόσια τον Νορβηγό αξιωματούχο του ΟΗΕ, να θέσει τέρμα στις μεθοδεύσεις του.

Source
http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/385691/ptd-stirizei-ainta-diachorizei-ti-thesi-toy-apo-kotzia