JAVA


GLOBAL BREAKING NEWS AND UPDATES: SPIRITUAL - SOCIAL - FINANCIAL - BANKING - MILITARY - INTEL INFORMATION UPDATES


BE CALM - BE IN PEACE - BE A LIGHT ON THE ROCK
Spiritual Message GIFfrom Spiritual Message GIFs
AAAAefI/MGx_qKCNKO8_xe8mCVQbvJxblsxRxfyRQCLcBGAsYHQ/s200/Trinity.gif" width="100" / />




LET THERE BE LIGHT  G L O B A L BREAKING N E W S P O L I T I C S F I N A N C E B A N K I N K W A R N E W S

Sunday, March 16, 2014

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.

 
***

Δηλωση :Δηλω οτι δεν ειμαι κοκκινοs,πρασινοs,κιτρινοs η μπλε.
Δεν ειμαι δεξιοs,αριστεροs,κεντρωοs,κεντρωαριστεροs η κεντρωδεξιοs..Μνημονια και μανιφεστα που οδηγουν στα παντοπωλεια και τα συσσυτια,στη φτωχια και την μηζερια,καθωs και στην απωλεια τηs στεγηs δεν εχουν παρα μονο ενα χρωμα.Το
μαυρο.Και το μαυρο ειναι το χρωμα του σκοτουs,και οσων το υπηρετουν!Η αναδιοργανωση και αναδιαρθρωση που μαs πλασαρουν δεν εχει καμια σχεση σημασιολογικα με τα καταστροφικα δρωμενα και τεκταινομενα σε βαροs του κυπριακου λαου .Που αποσκοπουν μονο στην εξαθλειωση και στον απολυτο οικονομικο,και πολιτικο ελεγχο.Και οχι να ηδονοζονται με το γεγονοs οτι εχουν μετατραπει σε τοποτηρητεs και οργανα σκοτεινων εγκεφαλων ντοπιων και ξενων.Για οσουs εχουν ματια να δουν και αυτια να ακουνε!!


*****





Μεχρι τελοs αυτου του χρονου,τα επισφαλη δανεια των τραπιζικων οργανισμων και Υδρυματων,θα ανελθουν συμφωνα με δηλωσειs αξιωματουχων,στο ποσοστο του 75%- 80% του χαρτοφυλακιου!! Αυτο με απλα λογια ....
Μεχρι τελοs του ετουs,τα ενυποθηκα η μη, δανεια,με καθυστερημενεs-απληρωτεs,3 μηνιαιεs δοσειs,θα οδηγηθουν ενωπιον των δικαστηριων,για να αποφασιστει με τι τροπο θα παρουν τα χρηματα τουs οι τραπεζεs.Και εναs απο τουs τροπουs ειναι η εκποιηση τουs!!
Στη κυπρο ,χωριs υπερβολη,δεν υπαρχει οικογενεια που δεν εχει υποθηκευση το σπιτι τουs,για διαφορουs λογουs...ειτε για τιs σπουδεs των παιδιων ειτε για αλλουs λογουs.
Η οικονομικη υφεση συνεχιζεται,και η δυσπραγια των πολιτων μεγαλωνει.Οπωs και ο αριθμοs των ανεργων ιδιαιτερα τηs νεαs γενιαs.Μικρομεσαιεs επιχειρησειs συνεχιζουν να κλεινουν η μια μετα την αλλη.Ο φαυλοs κυκλοs συνεχιζεται,οπωs και η φτωχοποιηση τηs πληοψηφιαs των κυπριων.
Σε πεισμα των δηλωσεων του προεδρου και τηs κυβερνησηs περι οικονομικου θαυματοs.
Εαν η φτωχοποιηση του λαου συνιστα οικονομικο θαυμα,τοτε το θεμα δεν ειναι προs συζητηση!!
Εαν ομωs οι πολιτικεs που ασπαζεται και εφαρμοζει η κυβερνηση,με τιs ευλογιεs τηs Τροικαs, συνεχιστουν,τοτε το μονο θαυμα που θα πετυχουν,ειναι η αλλαγη του ευρωπαικου χαρτη!!
Γιατι εκει που η κυπροs δεν ειχε αστεγουs και τσιγγανουs, θα μετατραπει σε κρατοs αστεγων και αθιγγανων.Και τοτε δεν θα μαs σωζει οχι ενα Καζινο,αλλα ουτε δεκα.

53
















Η πολιτικη και οικονομικη μαs ελιτ εχουν παιξει στα ζαρια το παρον και το μελλον των κυπριων πολιτων,καθωs και των μελλοντικων γενεων αυτου το τοπου,και εχουν χασει .Ετσι απλα.Χωριs ντροπη,και χωριs αναστολεs.Χωριs την αναγκη απολογιαs,η αναληψηs ευθυνων.Παντοτε φταινε οι καπιοι αλλοι,αλλα ποτε μα ποτε αυτοι.Μαδανε συνεχωs την μαργαριτα....δεν φταιμε εμειs,φταιτε εσειs,φταιει ...ο Χατζηπετρηs !!!
Διαχρονικα η πορεια μαs ητο αυτοκαταστροφικη,απλωs δεν το γνωριζαμε.Το κρατοs απλοs θεατηs στα τεκταινομενα,θιασωτεs
 και υπερμαχοι τηs ελευθερηs δηθεν αγοραs.Ολα ρυθμιζονται ωs δια μαγιαs απο αορατο χερι ,που παρατηρη τα παντα,και στιs δυσκολεs στιγμεs διoρθωνει τα λαθη.
Λαθοs δρομοs.Η απληστια και ο τυχοδιοκτισμοs πρεπει να ελεγχονται.Αυτο ειναι το ελαχιστο που επρεπε να γνωριζουν οι σοφοι μαs και κατα κακη μαs τυχη,ταγοι μαs.Αντι προμηθειs ,παντοτε επιμηθειs.Για τον απλουστατο λογο,οτι τα λαθη,τιs παραληψειs,την ανεπαρκεια,και τιs υπογειεs διαδρομεs καποιων απο αυτουs,τιs πληρωνουμε στη πλειοψηφια οι πολιτεs αυτου του τοπου,και οχι αυτοι.Σε καμια περιπτωση αυτοι.Παρα το γεγονοs οτι στο τελοs τηs ημεραs,ειναι εμφανεs οτι ειναι ενοχοι και συνενοχοι.Γιατι η ανοχη ενοs εγκληματοs,αποτελει ενοχη και συνενοχη.Σ,αυτο τον τοπο,εχουν διαπραχθει πολλα εγληματα σε βαροs του λαου.Ομωs ο υπερτατοs κανοναs δικαιου ,ειναι η ατιμωρισια.Η ιστορια των ΑΘΛΙΩΝ  και του Iαβερη,επαναλαμβανεται σ,ολο τηs το μεγαλειο.Και η εκλελεγμενη Κυβερνηση αυτου του δυσμοιρου λαου,να παρακολουθει
με απαθεια τα τεκτενομενα,η συνοδηπορουσa στο εγλημα και στην απατη.Αδυναμη και ανικανη να πραξει τα αυτονοητα για προστασια των πολιτων.
Για ολα φταιει ο προηγουμενοs,η ο επομενοs,ποτε ομωs και κανειs απο τουs νυν και παροντεs.
Ερμαιο μιαs  ιδεοληψιαs που την εχουν μετατρεψει σε θεσμο,οτι αυτοι που διαχρονικα ειναι υπευθυνοι για το καταντημα αυτου του τοπου,θα πρεπει να ανταμειβονται και οχι μονο.Γιατι παντα υπαρχει η σανιδα σωτηριαs,για να συνεχισει να υπαρχει ενα σαθρο και ηθικα διαβλητο και διεφθαρμενο συστημα.Να πληρωνουν τα σπασμενα οι πολιτεs.Και αυτοι να συνεχιζουν απτοητοι να ασελγουν στην νοημοσυνη  μαs.

Ενα Παραδειγμα
Τα κατωθι δεν ειναι θεωριεs δικεs μαs αλλα του Νομπελιστα SAMUELSON καθηγητη των οικονομικων στο ΜΙΤ,καθωσ και αλλων..
            Για τους γνώστες των οικονομικών πραγμάτων, το επιτόκιο αποτελεί κλειδί για την υλοποίηση της νομισματικής πολιτικής αλλά και μοχλό ελέγχου της οικονομίας γενικότερα, λόγω της αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης των διαφόρων οικονομικών μεγεθών.  Ανάλογα με τις αυξομειώσεις του επιτοκίου επηρεάζονται και η νομισματοπιστωτική πολιτική και κατ’ επέκταση η γενικότερη οικονομική πολιτική.  Τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα προγράμματα οικονομικής δράσης, συναρτώνται αναμφίβολα με το ύψος των επιτοκίων και τις κατά καιρούς αυξομειώσεις τους.

                   Από την αύξηση των επιτοκίων είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν μη επιθυμητά αποτελέσματα τα οποία είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ύφεση και οικονομική δυσπραγία, και τα οποία μπορούν να συνοψισθούν σε γενικές γραμμές ως ακολούθως:
1)       Η σύναψη δανείων θα μειωθεί γιατί η αύξηση του τόκου καθιστά ασύμφορες τις επενδύσεις σε διάφορες επιχειρήσεις, ή τουλάχιστον οδηγεί σε μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα όσους σχεδιάζουν να επενδύσουν, γιατί ουσιαστικά και σταδιακά εκλείπει η διαφορά μεταξύ απόδοσης του κεφαλαίου και τόκου.
2)       Η μείωση του δανεισμού από τις Τράπεζες προκαλεί μείωση της αγοραστικής δύναμης για κατανάλωσης και επένδυση.

3)       Η μείωση της κατανάλωσης και επένδυσης έχει ως αποτέλεσμα μείωση της ζήτησης τόσο των προϊόντων και αγαθών ντόπιας και ξένης προέλευσης.

4)       Η μείωση της ζήτησης ντόπιων προϊόντων και αγαθών θα προκαλέσει μείωση της παραγωγής και κατά συνέπεια της απασχόλησης.  Η μείωση της απασχόλησης θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της ζήτησης και της παραγωγής με όλα τα δυσμενή για την οικονομία αποτελέσματα δηλ. οικονομική ύφεση και πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

            Στην αντίθετη περίπτωση δηλ. από τη μείωση των επιτοκίων θα προκύψουν φυσιολογικά τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1)       Αύξηση των δανείων, γιατί η μείωση του τόκου οδηγεί σε επενδύσεις που προηγούμενα ήσαν ασύμφορες, γιατί μεγεθύνεται η διαφορά μεταξύ απόδοσης του κεφαλαίου και του τόκου.
2)       Αύξηση της αγοραστικής δύναμης για κατανάλωση και επένδυση.

3)       Αύξηση υπό κανονικές συνθήκες, δηλ. εάν δεν υπάρχει κορεσμός στην αγορά, της ζήτησης τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων προϊόντων.

4)       Αύξηση της απασχόλησης με όλα τα ευμενή για την οικονομία αποτελέσματα δηλ. περαιτέρω αύξηση της ζήτησης και της παραγωγής και γενικά ένταση της οικονομικής δραστηριότητας.

            Δεν θα επεκταθούμε στις άλλες παραμέτρους του θέματος της αυξομείωσης των επιτοκίων, όπως τις επιπτώσεις στην ισοτιμία του νομίσματος, στις πληθωριστικές ή αντιπληθωριστικές πιέσεις, στις μετακινήσεις κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό κ.α.